Pagini

joi, 8 iulie 2010

Tort floare

Este tort Padurea Neagra

miercuri, 7 iulie 2010

Tort Rosalba, de ziua mea

Azi a fost ziua mea, de fapt inca este, asa ca de vreo saptamana ma tot gandesc ce tort sa fac, am oscilat intre mai multe, si pana la urma am ramas la tortul Dorei, Rosalba.cu crema de menta si crema de de nutella.
Cantitatile le-am respectat, insa facand in tava mai mare, blatul de mere l-am taiat doar in 2, iar cu ce mi-a ramas din crema de nutela am ornat pe deasupra. A fost un deliciu, toata lumea l-a apreciat, iar sotul meu a dat verdictul: este cel mai bun tort pe care l-am facut pana acum.


 si sectiune






marți, 6 iulie 2010

In memoriam...

Astazi, 6 iulie 2010, bunica ar fi trebuit sa implineasca 85 de ani.....dar s-a dus intr-o lume mai buna de 3 ani...
Avand zilele de nastere una dupa cealalta, ne sarbatoream intotdeauna impreuna...nu stiu daca in 27 de ani s-a intamplat o data sau de 2 ori sa nu nu fim impreuna de "zilele noastre". Bunica fiind prima, mergeam intotdeauna pe 6 iulie impreuna cu mama la tara, la bunica...cu un tort, fie el de blat, fie de inghetata....si ne sarbatoream...
Acum am ramas singura....dar sa stii bunica, aniversarile mele nu au mai fost si nici nu vor mai fi la fel....
Aceasta este ultima fotografie cu bunica, la Craciunul 2006, cu o luna jumate inainte de trecerea ei in nefiinta....n-a mai apucat sa il cunoasca pe Stefan, l-a vazut doar in poza de la ecografie...


Odihneste-te in pace, bunica Saveta!

vineri, 2 iulie 2010

Tort Padurea Neagra

Ieri, pe 1 iulie, prima mea finuta a implinit 1 an. La noi nu este obiceiul cu taiatul motului, este o aniversare obisnuita, dar bineinteles ca nu a lipsit tortul. Ca si compozitie am facut reteta de tort "Padurea neagra", de pe culinar, scrisa de Simona E., doar ca fiind un tort din care au mancat mai multi copii, am insiropat tortul cu sirop de compot de visine, iar in jeleu pe langa visine am pus si cirese si strugurasi (coacaze rosii). Si am facut cantitate pentru 9 oua. A fost un tort gustos si racoros, numai bun pentru cele 30 de grade de afara. Si acum pozele.

Am un finut!!!

Fetelor, tin sa va anunt ca azi la ora 10 a venit pe lume Alexandru, al treilea finut al meu. (de la mame diferite) :). Bebe Alex  e un urias, are 3960g si 56 de cm, si un par mare mare negru. E un dulce. Mamica lui e fina pe care am cununat-o anul trecut.