Pagini

vineri, 22 ianuarie 2010

Cornuri cu mac

Avand pofta de ceva dulce, si netinand dieta (asta ca sa raspund la intrebarea Elenei), m-am hotarat sa fac niste cornuri, umplute cu mac, cu rahat.... Zis si facut. Mi-am adus aminte de o reteta pe care o incercasem mai demult, a Lucianei (meLuce pe culinar). Cornuri moi moi moi..Mie nu mi-au iesit atat de moi, dar na, nu am respectat ad literam reteta. Va scriu reteta originala, eu am facut cantitate dubla, iar miere am pus doar jmatate, intrucat am facut si cornuri umplute cu branza sarata.

Avem nevoie de:
1 plic drojdie uscata
1 lingurita rasa de sare
2 linguri pline de miere
250 ml lapte cald
500-550 g faina
25 g unt.

Drojdia se pune in cateva linguri de apa cam 15 minute, apoi se toarna peste faina. Se face un aluat din ingredientele de mai sus (untul se topeste in lapte) si se framanta bine. Apoi se lasa la crescut cam o ora, o ora jumate.
Asa arata aluatul crescut la mine:

Se presara masa de lucru cu faina. se intinde aluatul in forma rotunda (daca reusiti, eu inca nu reusesc sa fac forma rotunda din sucitor :)) si se taie in triunghiuri folosind cutitul sau cutterul de pizza. (vezi poza). Se pune umplutura (mac, rahat, branza, ciocolata etc.) si se ruleaza. Umplutura de mac: se macina 100 g mac si se adauga 1-2 linguri de zahar pudra. Peste se adauga o cescuta de lapte fierbinte si se amesteca.

Cornurile formate se pun intr-o tava pe hartie de copt si se dau la cuptor pentru 25-30 de minute (depinde cat de mari sunt cornurile).
Si aici aveti sectiune
Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Oh, speram sa te conving sa revii la dieta!
    Arata foarte bine cornuletele astea! Iti spun ce fac eu, indiferent de ce scrie autorul unei retete de aluat cu drojdie: drojdia uscata nu o dizolv niciodata! O amestec in faina, afananad faina si aluatul creste mult mai repede si, cel mai important, ramane pufos dupa coacere. Nici eu nu intind cerc perfect cu sucitorul si nici profesionistii nu prea pot. Se taie cu o forma (eu folosesc cu castron) cercul dorit. Dupa aceea fac taieturile pentru a crea cornuletele. Dar, nu trebuie sa fie de aceeasi dimensiune ca sa fie gustoase. Acum am facut dulce, dar o sa fac si eu aceste cornulete... Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Elena! Ca sa fiu sincera, e prima oara cand dizolv drojdia uscata. De obicei folosesc proaspata, iar de vreo 2 ori cand am folosit uscata, am facut la fel ca tine. Dar acum am zis sa respect instructiunile :))
    Despre dieta, ar cam trebui, dar sincer nu am nervii necesari pentru asa ceva acum...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai probleme? Sper ca nu! Ca sa te amuzi, cand ai timp, ai la mine o leapsa simpatica. Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere

Sunteti bineveniti sa cereti sau sa imi dati sfaturi. Va multumesc!