Acest tort este pentru o domnisoara de 15 ani, careia ii plac mult cadourile. Si-a dorit un tort imbracat in frisca, si m-am gandit ca un tort sub forma de cadou impachetat i-ar placea. Funda este din pasta de lapte praf.
Blatul este cel de negresa, reteta de la Carmen. Avem nevoie de: 6 oua, 1/2 margarina, 2 cani de zahar, 3 linguri cacao, 1 cana si jumatate faina, 1 praf de copt, 10 linguri apa.
Zaharul, apa si cacao se pun a fiert. Se dau 2-3 clocote, apoi se stinge focul si se adauga margarina. Se amesteca bine si se lasa la racit. Intre timp se separa ouale si se bat alnusurile spuma cu un praf de sare.
Dupa ce s-a racit compozitia de zahar si cacao se adauga galbenusurile, faina si praful de copt. Se amesteca bine, apoi se adauga albusurile.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu foaie de copt si se coace la 180 de grade circa 30 de minute (depinde de cuptor).
Crema este ganache de ciocolata cu lapte cu menta. Avem nevoie de 400 ml frisca lichida, 500 g ciocolata cu lapte si 2-3 linguri sirop de menta.
Frisca se pune intr-o cratita pe foc, si cand este fierbinte se adauga ciocolata facuta bucatele.
Se amesteca pana se topeste ciocolata, se adauga siropul de menta si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se pune la rece pentru cateva ore, de preferat de seara pana dimineata (sau invers, in cazul meu am facut crema dimineata). Dupa ce a stat la rece, se mixeaza compozitia.
Asamblare: Blatul se taie in 3, iar crema se pune intre blaturi. Uitati aici o sectiune
Se decoreaza dupa preferinta. Este foarte bun, blatul nu mai trebuie insiropat, iar crema are un gust racoritor, dar de menta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Sunteti bineveniti sa cereti sau sa imi dati sfaturi. Va multumesc!