Pagini

marți, 23 februarie 2010

Tort inima

Am uitat sa va arat tortul de Valentine's day...uite-l!
 
 Blatul este cel de negresa de aici, doar ca am folosit 3 oua si jumatate de cantitate, iar zaharul l-am caramelizat prima oara, deci a fost un fel de blat de zahar ars.
Crema a fost moouse de ciocolata cu caramel. Am pus pe foc 250 ml frisca lichida, am topit in ea 300 grame  ciocolata cu cream caramel. Am amestecat bine pana s-a topit, apoi am dat deoparte sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am mixat compozitia, apoi am amesecat-o cu 100 ml frisca batuta.
Pe deasupra am decorat cu un jeleu dintr-o budinca de capsuni si 300 ml suc de coacaze, iar pe margini am folosit frisca.

joi, 18 februarie 2010

Am copil mare! Am inceput gradinita!

Va anunt ca am copil mare, am intrat intr-o noua perioada, cea a gradinitei. Azi a fost a treia zi de camin, si prima in care a plans. Din cate mi-au spus bonele e cuminte la camin, mananca, doarme, asculta....doar cand merg dupa el se supara...in prima zi cand i-a spus bona ca a venit mami a inceput sa planga, si ma strangea in brate si plangea in hohote...saracu, cred ca a crezut ca l-am abandonat acolo....Apoi a doua zi cand l-am chemat s-a pus cu capul pe scaun, s-a suparat, ...azi la fel...Dar in primele doua zile s-a uitat doar dupa mine, nu a plans, insa azi dimineata, surpriza! a inceput sa se agate de mine si sa planga...nu scene, tipete si alte alea, doar plangea asa innecat...dar dupa ce am iesit din sala de clasa a incetat imediat cu plansul.
Ce ma bucura insa e ca ii place, nu mi-a zis niciodata ca nu vrea sa mai mearga la camin...e bine acolo, doar ca ar fi si mai bine daca ar sta si mami cu el..:)

vineri, 5 februarie 2010

Tort "Cutie cadou"

 
Acest tort este pentru o domnisoara de 15 ani, careia ii plac mult cadourile. Si-a dorit un tort imbracat in frisca, si m-am gandit ca un tort sub forma de cadou impachetat i-ar placea. Funda este din pasta de lapte praf.
  

Blatul este cel de negresa, reteta de la Carmen. Avem nevoie de: 6 oua, 1/2 margarina, 2 cani de zahar, 3 linguri cacao, 1 cana si jumatate faina, 1 praf de copt, 10 linguri apa.
Zaharul, apa si cacao se pun a fiert. Se dau 2-3 clocote, apoi se stinge focul si se adauga margarina. Se amesteca bine si se lasa la racit. Intre timp se separa ouale si se bat alnusurile spuma cu un praf de sare. 



Dupa ce s-a racit compozitia de zahar si cacao se adauga galbenusurile, faina si praful de copt. Se amesteca bine, apoi se adauga albusurile.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu foaie de copt si se coace la 180 de grade circa 30 de minute (depinde de cuptor).
Crema este ganache de ciocolata cu lapte cu menta. Avem nevoie de 400 ml frisca lichida, 500 g ciocolata cu lapte si 2-3 linguri sirop de menta.
Frisca se pune intr-o cratita pe foc, si cand este fierbinte se adauga ciocolata facuta bucatele. 

Se amesteca pana se topeste ciocolata, se adauga siropul de menta si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se pune la rece pentru cateva ore, de preferat de seara pana dimineata (sau invers, in cazul meu am facut crema dimineata). Dupa ce a stat la rece, se mixeaza compozitia.
Asamblare: Blatul se taie in 3, iar crema se pune intre blaturi. Uitati aici o sectiune
 
Se decoreaza dupa preferinta. Este foarte bun, blatul nu mai trebuie insiropat, iar crema are un gust racoritor, dar de menta.