Ingrediente:
Pentru foi: 8 albusuri, 300 grame zahar, 200 grame nuca prajita si maruntita cu cutitul, 200 grame alune maruntite, 4 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 praf de copt.
Crema: 8 galbenusuri, 3 linguri cacao, 300 grame zahar, 4 linguri apa, 100 grame ciocolata amaruie.
Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga nuca si alunele, apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.. Compozitia se imparte in 3. Se coc trei foi pe hartie de copt pe dosul tavii.
Pentru crema, se amesteca toate ingredientele si se pun pe baie de abur. Se amesteca pana ce zaharul si ciocolata se topesc si compozitia se ingroasa. Se pune la racit.
Se freaca o margarina spuma si se adauga compozitia de crema lingura cu lingura mixand mereu. Crema rezultata va fi destul de lichida (cel putin asa am patit eu), asa ca puteti adauga o lingura de amidon, pentru a o ingrosa.
Pentru asamblare, se pune crema intre foi si deasupra ultimei foi si se presara alune taiate.
Aici aveti si o tentativa de sectiune. Imi cer scuze de calitatea pozelor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Sunteti bineveniti sa cereti sau sa imi dati sfaturi. Va multumesc!