Pagini

miercuri, 9 decembrie 2009

Tort diplomat frisca 2



Diplomatul este tortul preferat al mamei mele, astfel incat la fiecare aniversare a dansei sau a tatalui meu, precum si de Florii, fac acest tip de tort. Decoratiile difera de la eveniment la eveniment, dar reteta de baza este aceeasi.
Este nevoie de: 6 galbenusuri, o cana (250 ml) zahar, o cana lapte, 4 plicuri gelatina (10 g plicul) 1 litru frisca. esenta de vanilie, fructe (ananas, banane etc.) piscoturi.
Gelatina se pune la inmuiat in apa calduta. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga laptele , esenta de vanilie si se pun pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantana. Apoi se toarna gelatina topita si se amesteca. Se lasa la racit. Se bate separat frisca si apoi se amesteca cu compozitia de oua calduta si cu fructele taiate bucatele. Se pregateste un vas, o tava, se tapeteaza cu folie alimentara, apoi se pun piscoturi insiropate. Peste ele se toarna compozitia de frisca cu oua si fructe, se niveleaza si se mai pune un rand de piscoturi. Se da la rece, de preferabil de seara pana dimineata. Se intoarce tava, se scoate folia si se orneaza dupa preferinta. Cu frisca, ciocolata, pasta de zahar etc....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunteti bineveniti sa cereti sau sa imi dati sfaturi. Va multumesc!