Pagini

vineri, 15 ianuarie 2010

Prajitura "Tobite"

Este o prajitura buna, dar necesita mult timp de preparare, asa ca va sfatuiesc sa o faceti doar cand aveti mai mult timp la dispozitie.

Ingrediente: avem nevoie de: 6 oua, 600 grame zahar, 250 g nuca macinata, 3 linguri cacao, 100 g ciocolata.
Albusurile se bat spuma tare cu 300 de grame de zahar.Se bat pe abur pana se ingroasa, apoi se adauga nuca macinata (225 g). Intro-o tava cu hartie de copt se pune cu lingurita (sau cu spritul) amestecul de bezea in forme mici rotunde, (cat de mare vreti sa fie bucata de prajitura), nu foarte groase. Se coc in cuptor la foc mic, pana se usuca.

Pentru crema, se amesteca galbenusurile cu restul de zahar, cacao si 2 linguri de apa si se amesteca pe baie de abur pana se topeste zaharul si compozitia se ingroasa. Se ia de pe abur si se pune la racit. Rece se amesteca cu 300 g margarina, frecata spuma. Crema se pune la rece la frigider.
Pentru glazura, se topeste ciocolata si se amesteca cu putin ulei, sau folositi orice glazura de ciocolata doriti.
Asamblare:  Se iau cate 2 bezele, cu partea plata in exterior, se ung cu crema si se lipesc. Se ung si pe lateral cu crema apo se tavalesc cu marginile laterale prin nuca ramasa. Deasupra se pune glazura de ciocolata.
Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Diana, la mine pe blog este un premiu mai deosebit - cel al prieteniei. Te rog sa-l ridici si sa-l oferi cui doresti.

    RăspundețiȘtergere

Sunteti bineveniti sa cereti sau sa imi dati sfaturi. Va multumesc!