Aceasta prajitura am facut-o prima oara anul trecut de Craciun, si a fost tare apreciata, astfel incat de Craciunul acesta am facut 3 portii (pentru 3 persoane diferite).
Pentru blat avem nevoie de 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, un praf de copt.
Pentru crema : 2 plicuri budinca vanilie, 600 ml lapte, 12 linguri zahar, 1 pachet margarina, 2 pachete rulouri de napolitane.
Pentru caramel: 300 g zahar si 100 ml apa. Pentru decor nuca de cocos.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt. Se coc 2 blaturi. Eu am impartit cantitatea in 2 si am facut pe rand compozitia pentru fiecare blat.
Se caramelizeaza zaharul (se pune apa peste zahar si dureaza intr-adevar mai mult pana se caramelizeaza, insa iese caramel si nu zahar ars), apoi se intinde peste blaturile racite.
Pentru crema, se face o budinca dupa instructiunile de pe plic, doar ca punem cantitatile specificate in reteta.
Dupa ce se raceste budinca se amesteca cu un pachet de margarina frecata spuma.
Asamblare:
Peste un blat cu caramel se pune jumatate din crema, apoi se aseaza rulourile de napolitane.
Se pune restul de crema (se pastreaza cam 2 linguri), apoi blatul al doilea, cu partea caramelizata catre crema. Se unge blatul cu crema pastrata si se presara nuca de cocos.
Pofta buna!
Sunt sigura ca intentionat ai facut aceasta ultima imagine blurata, ca sa nu salivez privind la ea! Suna minunat, asa ca o sa incerc si eu sa o fac - pentru fiul meu. In alta ordine de idei, pe blogul meu te asteapta o leapsa, pentru momentele in care Stefan te lasa sa te mai relaxezi... Pupici.
RăspundețiȘtergeresuper torturi ,merita sa ai o afacere ca te pricepi si iti place la nebunie. xxxxxx simona
RăspundețiȘtergereScumpa mea, te asteapta un premiu de debut in acest an, la mine pe blog. te astept sa-l ridici si sa fie primul dintr-un lung sir de premii in anul care vine!
RăspundețiȘtergere